Készüljön fel, ha jön a vihar!

Tapasztalataink alapján a júniustól szeptemberig terjedő időszakban az átlagosnál gyakoribbak a szélsőséges időjárási körülmények. Bejegyzésünkben szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy ebben az időszakban érdemes kiemelten ügyelnie otthona, értékei és autója védelmére.

Ha kár éri, leggyorsabban online felületeinken intézkedhet

Alfa online ügyfélszolgálat AlfaGo applikáció

A belépéshez szükséges az Alfa online ügyfélszolgálati regisztráció.

  • Ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, az ugyfelszolgalat.alfa.hu oldalon, vagy az AlfaGo applikáció megnyitása után válassza „Regisztrálok” gombot, majd adja meg személyes ill. szerződése adatait. Ezt követően e-mailben aktiváló linket küldünk Önnek, amelyre ha kattint, máris hozzáférhet a szerződéseihez.
  • Ha már rendelkezik online ügyfélszolgálati hozzáféréssel, a bejelentkezéshez adja meg e-mail címét és jelszavát.

 

Mit tehet, hogy mérsékelje egy esetleges lakáskár lehetőségét?

  • Ha közeledik a vihar, zárja be ablakait, ezzel elkerülheti a beázást.
  • Védje üvegfelületeit redőnnyel a jégverés ellen.
  • Áramtalanítsa készülékeit, így a villámlás kisebb eséllyel károsítja azokat.
  • Rendszeresen ellenőrizze, tartsa karban ingatlana tetőszerkezetét.
  • Ügyeljen a telkén álló fák állapotára. Ha korhadt, sérült a fa, nagyobb az esélye annak, hogy egy viharban kidől.

 

Mit tehet, hogy megóvja gépjárművét?

  • Mindig próbáljon fedett helyen parkolni.
  • Ha útközben éri vihar, vonuljon mielőbb fedett helyre autójával (pl. mélygarázs, bevásárlóközpont parkolója, felüljáró alatti terület).
  • Hasznos, ha van a csomagtartójában egy vastagabb pokróc, amit gyorsan az autóra teríthet. Az átázott pléd odatapad a karosszériához, az erősebb szelek sem viszik el.
  • Használjon időjárás- előrejelző alkalmazást, hogy ne érje váratlanul a vihar.

 

Tudta?

Az El niño 2024-ben tovább erősítheti a globális felmelegedés hatását. Ez a jelenség a Csendes-óceán felszíni vizeinek szokatlan felmelegedését okozza, azonban hatása az egész Földre kiterjed. Átlagosan 2-7 évente fordul elő, a trópusi szigetvilágban decemberben éri el a tetőpontját, a teljes hatása azonban csak később éri el a többi földrészt. Az előrejelzések alapján a jelenség következtében rekordmagas hőmérsékletre, szárazságokra, majd az idei nyár második felében heves viharokra, nagy esőzésekre számíthatunk, épp ezért kiemelten fontos, hogy mindent megtegyünk, hogy elkerüljük egy nagyobb kár lehetőségét.

 

Mit tegyen, ha mégis megtörtént a baj?

Ha a viharban kár érte, azonnal bejelentheti online ügyfélszolgálaton vagy az AlfaGo applikációban. A „Szerződéseim” alatt található biztosítására kattintva válassza a „Kárbejelentés” gombot és vigye végig a kárbejelentési folyamatot.

Kárstátusz felületünkön pedig bejelentett káráról kaphat bővebb információt és egyszerűen intézheti a kárral kapcsolatos további ügyeket, beleértve az üzenetküldést, hiánypótlást, valamint interaktív kapcsolattartást a kárügyintézővel/szakértővel.

 

Vigyázzon magára és családjára!