Kilencszáz doboz, kilencszáz mosoly

Idén több mint kilencszáz cipősdoboznyi ajándékot gyűjtöttek az AEGON Magyarország munkatársai az ország egyik legismertebb és legsikeresebb jótékonysági gyűjtésévé vált Cipősdoboz Akcióhoz csatlakozva. A dobozok főként játékokat, kisautókat, babákat, képességfejlesztő- és társasjátékokat, iskolában is használható eszközöket tartalmaznak.

Negyedik éve vesznek részt a Baptista Szeretetszolgálat által indított, és mára az ország egyik legismertebb, legsikeresebb jótékonysági gyűjtésévé vált Cipősdoboz Akcióban az AEGON Magyarország munkatársai. A kezdeményezés lényege, hogy a segítő szándékú emberek telerakjanak egy-egy cipősdobozt ajándékokkal, amit aztán a szervezők a rászoruló gyerekek között osztanak ki.

Az AEGON Magyarországtól idén 900 doboznyi játékot, kisautót, babát, képességfejlesztő- és társasjátékot, iskolában is használható eszközt juttattak el a Baptista Szeretetszolgálat révén elsősorban Békés és Fejér megyei rászorulóknak. Ebben az évben is ügyeltek arra, hogy törékeny tárgyak, agresszivitásra késztető képek, játékok, ne kerüljenek a csomagokba, viszont legyen bennük minden, ami örömet szerez a kicsiknek: édesség, játék ékszerek, hajgumik, órák, képeskönyvek.

A biztosító munkatársai az elmúlt években összesen 3500 cipősdobozt állítottak össze, ez mintegy 10 millió forint értékű adományt jelent. Maguk is csomagolták az ajándékokat a céges karácsonnyal egybekötve, és mint mondják, az akció csapatépítésnek is kiváló volt: több mint 300 munkatárs vett részt benne. Minden dobozba írtak személyre szóló jókívánságokat is.

Az ajándékcsomagok csecsemőkhöz, kisgyermekekhez és kamaszokhoz kerülnek. – „Örülünk annak, hogy lelkes munkatársaink révén egyre több olyan csomagot küldhetünk a nehéz körülmények között élő gyerekeknek, amivel számukra is szebbé, boldogabbá tehetjük a karácsonyt. Különösen ügyelünk arra, hogy mindig tegyünk olyan eszközöket is a dobozokba, amelyek segítik a gyerekeket a tanulásban, mert ezzel a későbbi boldogulásukhoz is hozzájárulhatunk” – mondta Zatykó Péter, az AEGON Magyarország vezérigazgatója.