Közlemény kötelező ügyfél-azonosításról

A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény (továbbiakban Pmt.) 12. § (1) bekezdésének megfelelően minden élet-, és nyugdíjbiztosítással rendelkező ügyfelünknek esetén a szolgáltató köteles biztosítani, hogy az ügyfélre vonatkozóan a törvény 7–10. § alapján rendelkezésre álló adatok és okiratok naprakészek legyenek.

Ebben kérjük az Ön együttműködését!

Kérjük, hogy az Azonosítási nyilatkozathoz mellékelje az érvényes személyi azonosító okmányáról és lakcímkártyájának kizárólag a címet tartalmazó oldaláról készített fénymásolatát.

Adatlap természetes személy azonosításához dokumentumunk innen tölthető le:

ADATLAP természetes személy azonosításához

ALT-PMA-TSZA-230801-digitális

Elfogadott személyi azonosító okmányok:

  • kártya formátumú személyi igazolvány + lakcímkártya
  • régi típusú személyi igazolvány
  • útlevél
  • kártya formátumú jogosítvány

(Az okmányok másolata a Pmt. 7.§ (8) bekezdése értelmében szükséges.)

A kitöltött adatlap beküldését megteheti weboldalunkon a gombra kattintva. Válassza a Kötelező ügyfél-azonosítás (PM 2017. évi LIII. törvény) menüpontot!

Online azonosítás

Kérjük, hogy a nyomtatvány kitöltésénél (nyomtatott nagybetűk), valamint a dokumentumok digitalizálásánál (szkennelés vagy fotózás) ügyeljen az olvasható minőségre! Köszönjük!

Fontos tudnia, hogy azonosítás hiányában a biztosító köteles az ügyleti megbízások (pl. kifizetés) teljesítését a fenti időponttól megtagadni.

Köszönjük együttműködését!